Salată cu crutoane aromate
PrinteazaO reteta de salata cu crutoane aromate din: bagheta, sare grunjoasa, piper, unt, pasta de chilli, dulceata de ceapa, usturoi, rosii cherry, castarveti, rosii, otet balsamic, busuioc verde, ulei de masline, miere si zeama de la o lamaie.
- o bagheta
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- 100 g unt
- o lingurita pasta de chilli
- o lingura dulceata de ceapa
- 2-3 catei usturoi
- 300 g rosii cherry
- 300 g castraveti
- 2 cepe rosii
- 1-2 lingurite otet balsamic
- busuioc verde
- 2 lingurite ulei de masline
- o lingura miere
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Se taie bagheta cubuleţe potrivite şi se aşază pe tava tapetată cu hârtie de copt. Se bagă câteva minute în cuptor la 150°C. Separat, se prepară sosul pentru crutoane. Se pun într-un bol untul moale, sarea, piperul, busuiocul, dulceaţa de ceapă, chilii, usturoiul si se pasează cu blenderul.
Se pun crutoanele în acest sos şi se amestecă bine. Se aşază în tavă şi se mai lasă câteva minute în cuptor. In acest timp, se spală roşiile şi castraveţii, se taie cubuleţe, ceapa se taie rondele şi se amestecă cu crutoanele aromate. La final, se stropesc cu sosul dulce-acrişor preparat din oţet, zahăr şi lămâie şi se ornează cu busuioc verde.
Salată cu crutoane aromate
Pofta buna!