Cocktail de cafea cu caise
PrinteazaO reteta simpla de coktail de cafea cu caise din: cafea, zahar, caise, lichior de caise, frisca, fistic si betisoare.
- 4-5 linguri de cafea (aprox 6 g una)
- 4 lingurite de zahar
- 8 caise proaspete
- 4 linguri de lichior de caise
- 125 g frisca lichida
- 100 g fistic
- 4 betisoare de party
Mod de preparare:
Preparam cafeaua, o indulcim, apoi o acoperim si o lasam sa se raceasca. Intre timp curatam caisele si scoatem samburii. Taiem marunt jumatate din cantitatea de caise si o lasam sa stea in lichiorul de caise o jumatate de ora.
Batem frisca si taiem in bucati mari fisticul. Taiem in doua caisele ramase, le punem pe betisoarele de party si le asezam in 4 pahare inalte de cafea, apoi adaugam fructele inmuiate in lichior si completam cu cafea rece.
Servim cu frisca lichida si cu fistic.