Despre Gnocchi
PrinteazaGnocchchi (pronunţat „nochi”) sunt nişte găluşte mici, de formă ovală. Numele lor provine din cuvântul italienesc gnocco, care înseamnă „bulgăre”. Acestea se fac din cartofi cu griş sau făină o obişnuită şi pot fi umplute cu un amestec aromat, cel mai adesea format din brânză ricottata şi spanac.
Ca şi pastele făinoase proaspete, se fierb câteva minute în apă. Se potrivesc excelent cu diverse sosuri făcute cu roşii sau brânză, care le îmbracă foarte bine.
Folosite drept garnitură, gnocchi sunt excelente alături de diverse mâncăruri din pui.
In America de Sud. există obiceiul de a consuma gnocchi în ziua de 29 ale fiecărei luni, înaintea salariului, când toată lumea îşi doreşte o masă ieftină, dar îndestulătoare.
Florentinii numesc aceste găluşte topini („şoricei”), datorită formei pe care o au atunci când sunt făcute în casă.
Gncocchi
Nu ma omor dupa gnocchi