Bavareză cu afine
PrinteazaBavareza cu afine din: lapte semidegresat, lapte praf, afine, zahar pudra, branza, gelatina si apa rece.
Ingrediente:
- 225 ml lapte semidegresat
- 4 linguri lapte praf degresat
- 700 g afine congelate, dezghetate in prealabil
- 100 g plus 1 lingura zahar pudra
- 225 g crema de branza proaspata
- 15 g gelatina pudra
- 4 linguri apa rece
- 75 g afine proaspete
Mod de preparare:
Adauga intr-un castronel laptele si laptele praf degresat si se amesteca bine. Tine in congelator 30 de minute sa se raceasca.
Combina afinele congelate cu 100 g zahar intr-o craticioara, la foc mic. Se dau in clocot si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute sau pana cand zaharul s-a dizolvat, iar siropul s-a redus la 600 ml.
Lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se adauga doua treimi din crema de branza proaspata.
Se presara gelatina peste apa rece intr-o cescuta termorezistenta sau intr-un castronel. Se lasa la inmuiat 5 minute.
Introduce cescuta intr-o craticioara cu apa care fierbe si se incalzeste pana cand gelatina s-a topit. Se raceste la temperatura camerei.
Se bate compozitia racita de lapte pana se face spuma. Se adauga restul de 1 lingura de zahar si se bate pana se intareste.
Inglobeaza amestecul cu gelatina. Se rastoarna amestecul cu lapte peste cel cu afine, amestecandu-le.
Se pune compozitia in sase boluri sau pahare. Se acopera si se da la rece aproximativ 2 ore sau pana cand s-a intarit.
Chiar inainte de a se servi, se adauga cate o ligurita de crema de branza in fiecare bol si cateva afine proaspete.
Bavareză cu afine
Pofta buna!