Bavareză cu afine

Printeaza

Bavareza cu afine din: lapte semidegresat, lapte praf, afine, zahar pudra, branza, gelatina si apa rece.

Ingrediente:

  • 225 ml lapte semidegresat
  • 4 linguri lapte praf degresat
  • 700 g afine congelate, dezghetate in prealabil
  • 100 g plus 1 lingura zahar pudra
  • 225 g crema de branza proaspata
  • 15 g gelatina pudra
  • 4 linguri apa rece
  • 75 g afine proaspete

 

Mod de preparare:

Adauga intr-un castronel laptele si laptele praf degresat si se amesteca bine. Tine in congelator 30 de minute sa se raceasca.

Combina afinele congelate cu 100 g zahar intr-o craticioara, la foc mic. Se dau in clocot si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute sau pana cand zaharul s-a dizolvat, iar siropul s-a redus la 600 ml.

Lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se adauga doua treimi din crema de branza proaspata.

Se presara gelatina peste apa rece intr-o cescuta termorezistenta sau intr-un castronel. Se lasa la inmuiat 5 minute.

Introduce cescuta intr-o craticioara cu apa care fierbe si se incalzeste pana cand gelatina s-a topit. Se raceste la temperatura camerei.

Se bate compozitia racita de lapte pana se face spuma. Se adauga restul de 1 lingura de zahar si se bate pana se intareste.

Inglobeaza amestecul cu gelatina. Se rastoarna amestecul cu lapte peste cel cu afine, amestecandu-le.

Se pune compozitia in sase boluri sau pahare. Se acopera si se da la rece aproximativ 2 ore sau pana cand s-a intarit.

Chiar inainte de a se servi, se adauga cate o ligurita de crema de branza in fiecare bol si cateva afine proaspete.

 

Bavareză cu afine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.