Batoane cu musli

Printeaza

O reteta de batoane cu musli din: fulgi de ovaz, tarate de ovaz, faina, caise uscate, germeni de grau, suc de mere, zahar brun, miere si esenta de vanilie.

Ingrediente:Batoane cu musli

  • 125 g fulgi de ovaz
  • 55 g tarate de ovaz
  • 50 g faina
  • 90 g caise uscate taiate in bucati mari
  • 40 g nuci tocate
  • 2 linguri germeni de grau prajiti
  • 4 linguri suc de mere concentrat
  • 2 linguri zahar brun deschis
  • 2 linguri miere limpede
  • 1 lingura esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 C (poziţia 4). Se tapetează o tavă de cuptor de 28 cm x 18 cm cu folie de aluminiu, lăsând o margine destul de mare. Se unge cu o linguriţă de ulei de măsline. Se lasă deoparte.

Se pun fulgii de ovăz şi tărâţele într-o altă tavă şi se prăjesc în cuptor aproximativ 10 minute sau până când fulgii sunt rumeniţi uşor şi parfumaţi. Se transferă într-un castron mare şi se adaugă făina, caisele, nucile şi germenii de grâu.

Se amestecă sucul concentrat de mere, zahărul brun şi mierea într-o tigaie mică. Se fierb la foc potrivit până când zahărul s-a dizolvat. Se iau de pe foc şi se adaugă esenţa de vanilie. Se toarnă peste amestecul cu fulgi, amestecând bine.

Se pune compoziţia în tava tapetată cu folie. Se presează cu mâinile umede până se întinde uniform. Se coace aproximativ 20 minute sau până se întăreşte. Se scoate din tavă apucându-l de bucata de folie de pe margine şi se lasă să se răcească pe un suport de sârmă. După ce se răceşte se taie în 12 batoane.

Batoane cu musli

Batoane cu musli

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.