Prajitura cu nuci si ciocolata
PrinteazaO reteta de prajitura cu nuci si ciocolata din: nuci, zahar, pudra de cacao, scortisoara si albusuri.
- 40 g nuci
- 55 g plus 2 linguri zahar pentru glasat
- 4 lingurite pudra de cacao
- un praf scortisoara macinata
- 2 albusuri
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 150ºC (pozitia 2). Se tapeteaza doua tavi intinse cu hartie pentru copt. Se prajesc nucile intr-o tigaie mica, amestecand des, aproximativ 7 minute sau pana cand sunt crocante si parfumate.
Se cern 55 g de zahar glasat, pudra de cacao si scortisoara pe o coala de hartie pentru copt. Se bat albusurile cu un varf de sare intr-un castron mare, pana se fac spuma. Se inglobeaza albusurile cu o spatula in amestecul de cacao, apoi se adauga nucile.
Se pun cu lingura in tava gramajoare maricele de compozitie, la 2,5 cm distanta unele de altele. Se coc aproximativ 20 de minute sau pana cand s-au intarit. Se scoate tava pe un suport de sarma. Se pudreaza cu restul de 2 linguri de zahar pentru glasat, chiar inainte de a se servi.
Prajitura cu nuci si ciocolata
Pofta buna!