Budinca de dovlecei cu porumb

Printeaza

O reteta de Budinca de dovlecei cu porumb din: dovlecei, porumb boabe, cascaval, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, sare, piper, oua, unt, zahar si pesmet.

Ingrediente:Budinca de dovlecei cu porumb

  • 1 kg dovlecei
  • 2 conserve (200 g) porumb boabe
  • 200 g cascaval
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi verzi
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • piper
  • 3 oua
  • 30 g unt
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguri faina
  • cate 1 lingura unt si pesmet pentru forma

 

Mod de preparare:

Se taie dovleceii rondele subţiri; ceapa, usturoiul şi arde­iul se taie mărunt. Se călesc ceapa şi usturoiul în ulei. Se adaugă ardeiul şi dovleceii, se toarna putina apa si se inabusa la foc mic, 10-15 minute.

Se ia de pe foc si se adauga boabele de porumb scurse, sare si piper dupa gust.

Cand legumele s-au racit, se adauga galbenusurile, cascaval ras, faina, untul topit si zaharul. Se inglobeaza albusurile batute spuma. Se unge si se tapeteaza cu pesmet o forma termorezistenta.

Se toarna compozitia si se coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit, timp de 40-45 de minute.

Budinca de dovlecei cu porumb

Budinca de dovlecei cu porumb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.