Salată de cartofi si hrean
PrinteazaO reteta de salata de cartofi si hrean din: cartofi noi, sare de mare, piper negru, zeama de lamaie, telina, patrunjel, hrean, smantana, muschi de vita, tarhon si ulei de masline extravirgin.
- 700 g cartofi noi, razuiti de coaja
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- zeama de la 2 lamai
- 1/2 tulpina frageda de telina, taiata felii subtiri, plus frunzulitele galbene
- o legatura de patrunjel proaspat
- 2-3 lingurite cu varf de hrean ras
- 3 linguri cu varf de smantana
- 24 felii de bresaola (muschi de vita sarat si uscat la aer) sau friptura rece de vita
- o legatura de tarhon proaspat
- ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii noi într-o oală cu apă clocotită şi sărată. Scurgeţi-i şi lăsaţi-i 5 minute să se răcească puţin, în timp ce pregătiţi restul ingredientelor.
Turnaţi cea mai mare parte din zeama de lămâie într-un castron mare şi adăugaţi un praf de sare, nişte piper, ţelina, pătrunjelul tocat şi hreanul. Adăugaţi smântână. Tăiaţi cartofii în jumătăţi sau sferturi cât sunt calzi şi puneţi-i în castron.
Condimentaţi atent cu sare şi piper, apoi amestecaţi bine totul. Gustaţi şi, dacă e nevoie, mai adăugaţi nişte zeamă de lămâie; trebuie să găsiţi echilibrul potrivit între lămâie şi hrean. Aromele se vor armoniza în timp ce ingredientele salatei stau în sos.
între timp, aşezaţi pe fiecare farfurie câte 6 felii de bresaola sau friptură rece de vită, uşor suprapuse, puneţi deasupra nişte salată, apoi trageţi în sus marginile feliilor de carne, ca în imaginea alăturată. Presăraţi tarhon şi frunze de ţelină, stropiţi cu puţin ulei de măsline şi serviţi.
Salată de cartofi si hrean
Pofta buna!