Copane de curcan în sos de ceapă
PrinteazaO reteta de copane de curcan in sos de ceapa din: copane de curcan, sare grunjoasa, piper, frunzulite de coriandru, unt, coniac, sirop de artar, ulei de masline, ceapa, ulei, zahar brun, vin alb, unt, sare si arahide.
- 8 copane de curcan
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
- 2 frunzuliţe coriandru
- 75 g unt
- 50 ml coniac
- 2 linguri sirop de arţar
- 2 linguri ulei de măsline
Pentru sos:
- 2-3 cepe
- 2 linguri ulei
- 2 linguri zahăr brun
- 200 ml vin alb sec
- 50 g unt
- sare
- 50 g arahide
Mod de preparare:
Se curăţă copanele de pieliţe, se trec printr-un jet de apă rece si se şterg bine cu un şervet absorbant. Se înţeapă cu un băţ pentru frigărui şi se condimentează cu sare, piper, coriandru. Se stropesc cu coniac şi cu sirop de arţar şi se lasă la frigider.
Se prepară, între timp, sosul de ceapă. Cepele se taie julien şi se călesc în puţin ulei. Se lasă să se topească şi se adaugă zahărul brun. Se ţin pe foc redus până capătă consistenţa unui sirop. Se adaugă vinul, untul şi sarea, după gust.
Se pun copanele de curcan într-o tavă, se ung cu puţin sos şi se dau la cuptor la 180°C. După ce s-au rumenit, se servesc cu sosul de ceapă şi cu arahide.
Copane de curcan în sos de ceapă
Pofta buna!