Peste la tigaie
PrinteazaO reteta de peste la tigaie din: cartofi, file de peste, zeama de lamaie, sare, ceapa, ulei de floarea soarelui, castravete, smantana, mustar, piper alb si marar.
- 750 g cartofi fierti de o zi
- 750 g file de peste (batog)
- zeama de la 1 lamaie
- sare
- 1 ceapa
- 1 lingurite ulei de floarea soarelui
- 1 castravete mic (circa 400 g)
- 4 lingurite smantana
- 4 lingurite mustar de mirodenii
- piper alb macinat
- 2 lingurite marat taiat marunt
- marar pentru ornat
Mod de preparare:
Se descojesc cartofii şi se taie cuburi. Peştele se stropeşte cu zeamă de lămâie, se sărează şi se lasă să stea 1/4 oră. Pe urmă se taie bucăţi. Ceapa se taie cuburi. Uleiul se pune într-o tigaie la încins şi se prăjeşte ceapa şi peştele, aproximativ 5 minute. Se scot din tigaie şi se păstrează la cald.
Se pun cartofii în tigaie, se prăjesc şi în final se sărează. Se curăţă castravetele, se taie în două pe lungime, se îndepărtează seminţele cu ajutorul unei linguri şi se taie câteva felii pentru ornat. Restul de castravete se taie cuburi şi se amestecă cu cartofii. Se prăjeşte totul 5 până la 10 minute.
Smântână se amestecă cu muştarul şi cu peştele şi în final cu cartofii. Se condimentează cu sare şi piper, se presară piper deasupra şi se ornează cu mărar şi cu feliile de castravete.
Peste la tigaie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- peste la tigaie