Sos picant cu otet
PrinteazaO reteta de sos picant cu otet din: otet de vin alb, vuidostr, anason stelat, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper negru. E delicios in salate cu branza sau cu friptura rece de vita.
- 8 linguri otet de vin alb
- 2 cuisoare
- 1 anason stelat
- 10 linguri ulei de masline extravirgin de cea mai buna calitate
- sare de mare
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Turnati otetul intr-o tigaie si adaugati cuisoarele, anasonul stelat si putin apa. Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba pana cand lichidul scade la jumatate. Lasati otetul sa se raceasca, apoi turnati-l intr-un borcan.
Adaugati uleiul, sare si piper. Insurubati bine capacul si scuturati borcaunul. Gustati si mai adaugati ulei sau otet, daca e nevoie.