Carne de vitel la gratar
PrinteazaO reteta de carne de vitel la gratar din: antricoate, unt, lamaie, condimente, patrunjel verde si piper.
- 4 antricoate
- 50 gr unt
- 1 lamaie
- condimente pentru gratar
- 1 legatura patrunjel verde
- piper
Mod de preparare:
Se pregateste carnea de vita: se bat bine antricoatele, se ung cu putin unt, se presara condimente pentru gratar, piper, si se lasa deoparte, pe o farfurie, cateva minute. Intre timp se pregateste gratarul. Se unge cu restul de unt (merge si ulei) si se incinge.
Cand gratarul este suficient de incins se pun bucatile de carne de vitel condimentate si se lasa sa se patrunda. Cand sunt bine facute pe o parte, se intorc si se fac si pe cealalta parte. Dupa ce s-au facut toate bucatile de carne, se aseaza pe un platou, se orneaza cu felii de lamaie si patrunjel tocat marunt, si se servesc cat sunt calde.
Carnea de vitel la gratar se poate servi cu garnitura de cartofi pai, natur sau piure, salata de vara si vin rosu.
Carne de vitel la gratar
Pofta buna!