Supă de salată verde (sau lăptuci) cu costiţă afumată
PrinteazaSupă de salată verde (sau lăptuci) cu costiţă afumată
- 4 salate (sau 2-3 mâini de lăptuci)
- circa 150 g costiţă afumată sau şuncă afumată
- 2 linguri făină
- 1 ceapă
- 3 ouă
- sare şi piper după gust
- condimente
- puţin oţet
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Frunzele de salată le speli bine, le tai şi le pui la fiert în 2 l de apă clocotită, în care ai pus puţină sare. Intr-o oală încingi uleiul şi pui o parte din costiţă (tăiată subţire), făina şi ceapa şi le laşi să se călească.
Strecori salata fiartă şi stingi rântaşul cu apa în care a fiert salata şi amesteci bine. Adaugi şi salata şi o laşi la fiert. Costiţa rămasă o prăjeşti într-o tigaie, adaugi ouăle bătute şi faci o omletă tare. Când s-a răcit o tai în bucăţi şi o adaugi în supă, lăsând-o să mai fiarbă.
Presari condimente, sare, piper după gust şi pătrunjel tăiat mărjnt. Dacă nu-ţi place supa aşa dulce, pune-i oţet sau sare de lămâie. Dar va fi ciorbă!
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de laptuci