Tocăniţă de primăvară
PrinteazaTocăniţă de primăvară
- o bucată de carne de porc (cam 600-700 g)
- 5-6 legături ceapă verde
- 2-3 legături usturoi verde
- 1 legătură mărar
- 1 pahar ulei (cam 100 ml)
- sare după gust
Pentru sos:
- 2-3 linguri făină
- 1/2 pahar de ulei
- zeama de la zarzavat şi carne
- 1/2 linguriţă boia de ardei
- 1 linguriţă oţet
- 3-4 linguri bulion (pastă de roşii)
- condimente
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă pui ceapa şi usturoiul tăiate bucăţi cu lungimea de 3-4 cm. Acoperi cu apă clocotită şi laşi la fiert.
Intr-o tigaie prăjeşti în ulei încins carnea tăiată bucăţi. Când ceapa, usturoiul şi zeama din cratiţă încep să clocotească, adaugi carnea prăjită şi o laşi să fiarbă în continuare.
Pregăteşti sosul astfel:
Pui într-o tigaie uleiul la încins, apoi făina şi boiaua. Când s-au rumenit stingi cu zeamă de zarzavat, adaugi oţetul, bulionul şi îl torni în cratiţa cu carne şi zarzavat.
Mai pui 1-2 linguriţe condimente, sărezi un pic, presari mărar tăiat mărunt şi mai laşi tocăniţa la fiert, la foc mic, 15-20 de minute.
Poftă bună!