Tocăniţă de primăvară

Printeaza

Tocăniţă de primăvară

Ingrediente:Tocăniţă de primăvară

  • o bucată de carne de porc (cam 600-700 g)
  • 5-6 legături ceapă verde
  • 2-3 legături ustu­roi verde
  • 1 legătură mărar
  • 1 pahar ulei (cam 100 ml)
  • sare după gust

Pentru sos:

  • 2-3 linguri făină
  • 1/2 pahar de ulei
  • zeama de la zarzavat şi carne
  • 1/2 linguriţă boia de ardei
  • 1 lin­guriţă oţet
  • 3-4 linguri bulion (pastă de roşii)
  • condimente
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă pui ceapa şi usturoiul tăiate bucăţi cu lungimea de 3-4 cm. Acoperi cu apă clocotită şi laşi la fiert.

Intr-o tigaie prăjeşti în ulei încins carnea tăiată bucăţi. Când ceapa, usturoiul şi zeama din cratiţă încep să clo­cotească, adaugi carnea prăjită şi o laşi să fiarbă în continuare.

Pregăteşti sosul astfel:

Pui într-o tigaie uleiul la încins, apoi făina şi boiaua. Când s-au rumenit stingi cu zeamă de zarzavat, adaugi oţetul, bulionul şi îl torni în cratiţa cu carne şi zarzavat.

Mai pui 1-2 linguriţe condimente, sărezi un pic, presari mărar tăiat mărunt şi mai laşi tocăniţa la fiert, la foc mic, 15-20 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.