Varză dulce cu costite afumate

Printeaza

Varza dulce cu costite afumate din: costite, varza, vin rosu, cimbru verde, ulei de masline, apsta de ardei, pasta de rosii, boia dulce, boia iute, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:

  • 8 costiţe afumate
  • 2 verze
  • 50 ml vin roşu
  • cimbru verde
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri pastă de ardei
  • 2 linguri pastă de roşii
  • boia dulce
  • boia iute
  •  sare
  • piper negru măcinat
  • o legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se ung costiţele cu puţin ulei de măsli­ne. Se presară cimbru verde şi se stropesc cu vin roşu. Se înfăşoară în hârtie de copt şi se lasă 20 de minute la rece. Ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte în uleiul încins şi se adaugă varza.

Se fierbe la foc mijlociu. Nu se adaugă apă sau suc de roşii. Se condimentează cu sare, piper şi boia şi se lasă să fiarbă.

Intre timp, se pun costiţele pe grătar si se rumenesc pe toate părţile. Varza scăzută se lasă la cuptor 10 minute, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel şi se serveşte cu costiţele aromate şi rumenite.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.