Cheese-cake cu capsuni
PrinteazaO reteta de Cheese-cake cu capsuni din: unt, migdale, biscuiti cu unt, gelatina, capsuni, zahar pudra, branza de vaci, suc si coaja de lamaie, frisca si zahar vanilinat.
- 125 g unt
- 50 g migdale macinate
- 150 g biscuiti cu unt
- 7 foi gelatina
- 750 g capsuni
- 125 g zahar pudra
- 500 g branza de vaci
- sucul si coaja rasa de la o lamaie
- 300 g frisca
- 2 plicuri zahar vanilinat
Mod de preparare:
Se topeşte untul. Se zdrobesc biscuiţii; se amestecă împreună cu untul şi migdalele. Compoziţia se aşază într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se dă la frigider cca 60 min. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se curăţă căpşunile; se pun deoparte câteva pentru ornat, iar restul se pasează cu zahăr pudră. Se amestecă brânza de vaci cu suc şi coajă de lămâie.
Se dizolvă gelatina la foc moale şi se amestecă împreună cu 2 linguri cremă de brânză şi căpşuni. Se înglobează în restul de cremă. Când aceasta începe să se întărească, se încorporează frişca bătută în prealabil cu 1 plic zahăr vanilinat, precum şi căpşunile tăiate cuburi.
Se întinde crema pe blat şi se dă prăjitura la frigider timp de cca 4 ore. Se serveşte rece, decorată cu căpşuni.
Cheese-cake cu capsuni
Pofta buna!