Ciorbă de salată verde

Printeaza

Ciorbă de salată verde

Ingrediente:Ciorbă de salată verde

  • 3 bucăţi de salată verde (sau 1 kg de salată verde, în funcţie de numărul de porţii)
  • o jumătate de căpăţână de usturoi mare
  • 1 l zer sau apă
  • 2-3 feliuţe de slănină tăiată fideluţă
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ou pentru dres şi, opţional, 3 ouă (sau în funcţie de numărul de persoane) lăsate crude în ciorbă

 

Ingrediente:

Intr-o oală pui la călit, în ulei, slănina şi ustu­roiul tăiate felii subţiri şi, după ce s-au călit, adaugi salata spălată şi ruptă (nu tăiată) şi cotoarele de salată curăţate, spălate şi tă­iate cât mai subţiri.

Le laşi să fiarbă cu capac câteva minute, până se înmoaie salata. Adaugi zerul sau apa şi mai laşi să fiarbă 30 de minute.

Adaugi sare sau 1 linguriţă condimente şi ouăle întregi, lăsând să mai fiarbă vreo 10-15 minute.

Amesteci 1 gălbenuş cu 1 cană de lapte sau smântână şi o adaugi după ce oala a fost luată de pe foc, când ciorba s-a răcit puţin.

Albuşul de la ou îl poţi pune în ciorbă în timpul fierberii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.