Salată de piersici calde la grătar şi salată creaţă, cu sos de brânză de capră

Printeaza

O reteta de Salată de piersici calde la grătar şi salată creaţă, cu sos de brânză de capră din: branza de capra, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, ulei de nuci, parmezan, piersici, piersici, salata, parmezan si menta.

Ingrediente:Salată de piersici calde la grătar şi salată creaţă, cu sos de brânză de capră

  • 70 g brânză de capră fărâmicioasă
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • zeama de la o lămâie o lingură
  • ulei de nuci
  • 30 g parmezan proaspăt ras
  • 2 piersici mari şi bine coapte, tăiate în două şi curăţate de sâmburi
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • frunzele spălate şi uscate de la 2 salate creţe sau 2 andive (înlăturaţi frunzele exterioare)
  • parmezan proaspăt ras
  • o legătură mică de mentă proaspătă

 

Mod de preparare:

Ca să faceţi sosul, puneţi brânza de capră într-un mojar, cu puţină sare şi piper. (Brânza de capră e sărată oricum, aşa că atenţie cu sarea.) Adăugaţi uleiul de măsline şi zeama de lămâie, apoi amestecaţi totul. Adăugaţi uleiul de nuci şi parmezanul şi amestecaţi din nou, dar nu prea mult, ca să nu se taie sosul.

Puneţi piersicile (cu partea tăiată în jos) pe o tigaie cu grătar încinsă şi rumeniţi-le frumos pe ambele părţi. Scoateţi-le pe un platou mare sau repartizaţi-le pe patru farfurii. Stropiţi piersicile cu puţin ulei de măsline şi presăraţi-le cu sare şi piper. Puneţi frunzele de salată creaţă sau andive într-un castron, cu suficient sos cât să acopere toate frunzele, şi amestecaţi uşor.

Radeţi deasupra puţin parmezan şi repartizaţi salata în farfurii, alături de jumătăţile de piersici. Presăraţi deasupra câteva frunzuliţe de mentă. O combinaţie simplă, dar genială!

Salată de piersici calde la grătar şi salată creaţă, cu sos de brânză de capră

Salată de piersici calde la grătar şi salată creaţă, cu sos de brânză de capră

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.