Tofu la tigaie cu ardei
PrinteazaO reteta de tofu la tigaie cu ardei din: limenta, ardei rosu, piper, sos de soia, tofu, ardei, ulei de soia, ceapa, faina si limeta.
- 1 limeta nestoarsa
- 1 ardei rosu dulce
- 1/2 linguita piper macinat mare
- 3 lingurite sos de soia
- 400 g tofu
- care un ardei rosu si unul verde
- 1 ceapa
- 6 lingurite ulei de soia
- 1 lingurite faina
- sare
- felii de limeta pentru ornat
Mod de preparare:
Limeta se spală cu apă fierbinte şi se şterge de apă. Se rade coaja şi se stoarce fructul. Ardeiul iute se taie în lung, se îndepărtează seminţele şi se taie în cuburi. Se amestecă zeama de limete cu coaja, cu ardeiul iute, piper şi sos de soia. Se lasă tofu să se scurgă, apoi se taie în felii groase de 1/2 cm, după aceea se taie în fâşii de 2 cm grosime. Acestea se pun într- in castron, se toarnă marinata deasupra, se pune un capac peste castron şi se lasă 1 oră iă se marineze.
Ardeii se taie în fâşii subţiri. Ceapa se taie cuburi. Intr-un wok se pune aproximativ 1 lingură de ulei la încins şi se prăjesc legumele în el. Se scot pe urmă legumele şi se sun deoparte.
Fâşiile de tofu se scot din marinată şi se dau prin faină. Se prăjesc în ulei, pe porţii câte 1-2 linguri de ulei la o porţie. Apoi se pune tofu în wok, deasupra se toarnă marinata şi se încălzeşte totul.
Amestecul de ardei şi ceapă se pune deasupra tofului. Se amestecă totul şi se lasă puţin se fiarbă. înainte de servire se condimentează cu puţină sare. Se ornează cu felii de limete.
Tofu la tigaie cu ardei
Pofta buna!