Sosuri: Sos Remoulade

Printeaza

O reteta de sos remoulade din: maioneza, mustar de dijon, capere si castraveti murati. Acest sos, o garnitură tradiţională a ţelinei la grătar, este delicios şi la preparate reci din carne, precum jambonul, curcanul şi carnea de vită.

Ingrediente:Sos Remoulade

  • 3 fileuri de ansoa
  • 60 ml lapte
  • 250 g maioneza de casa, sau maioneza cumparata, de buna calitate
  • 2 linguriţe muştar de Dijon
  • 25 g capere, scurse şi mărunţite
  • 50 g castraveţi muraţi, scurşi şi mărunţiţi

 

Mod de preparare:

Puneţi fileurile de anşoa într-un castron mic, muiaţi-le în lapte 15 minute, apoi scurgeţi-le. Daţi deoparte laptele şi tăiaţi fin fileurile. Intr-un vas mic, amestecaţi maioneza cu fileurile de anşoa tăiate şi cu muştarul, până când se omogeni­zează. Adăugaţi caperele şi castraveţii muraţi.

Acoperiţi sosul cu o folie de plastic şi refrigeraţi-1 10 minute, până la servire. Serviţi sosul remoulade cu peşte la grătar, ţelină la grătar, sau cu preparate reci din carne.

Sos Remoulade

Sos Remoulade

Pofta buna!


 

poate te intereseaza si:

Sos de rosii cu oregano

Sos de rosii cu oregano

Sos de rosii cu oregano din: ulei de măsline, ceapa, usturoi, piure de rosii, rosii, oregano. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 lingură piure de roşii 800 g de roşii din conservă 1 linguriţă de oregano   Mod de preparare: Incinge într-o cratiţă 1 lingură ulei de măsline şi […]

Sos dip de branza

Sos cu unt de arahide

Sos cu unt de arahide din: lapte, unt de arahide, sos de soia, miere, otet de orez, usturoi, ghimbir. Ingrediente: ¼ cana de lapte ¼ ceasca unt de arahide 2 linguri de sos de soia 1 ½ lingura de miere 2 linguri otet de orez 1 catel de usturoi 1 lingura de ghimbir proaspat   Mod […]

Sos pesto cu nuci si parmezan

Sos pesto cu nuci si parmezan

Sos pesto cu nuci si parmezan din: usturoi verde, parmezan, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente:  1 legatura usturoi verde 1/3 cana parmezan ras 1/3 cana nuci prajite 1/4 ceasca ulei de măsline 1 lingura suc de lamaie 1/2 linguriță sare 1/8 linguriță piper negru   Mod de preparare: Curatati usturoiul. […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.