Sos de rosii cu oregano din: ulei de măsline, ceapa, usturoi, piure de rosii, rosii, oregano. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 lingură piure de roşii 800 g de roşii din conservă 1 linguriţă de oregano Mod de preparare: Incinge într-o cratiţă 1 lingură ulei de măsline şi […]
Sosuri: Sos Remoulade
PrinteazaO reteta de sos remoulade din: maioneza, mustar de dijon, capere si castraveti murati. Acest sos, o garnitură tradiţională a ţelinei la grătar, este delicios şi la preparate reci din carne, precum jambonul, curcanul şi carnea de vită.
- 3 fileuri de ansoa
- 60 ml lapte
- 250 g maioneza de casa, sau maioneza cumparata, de buna calitate
- 2 linguriţe muştar de Dijon
- 25 g capere, scurse şi mărunţite
- 50 g castraveţi muraţi, scurşi şi mărunţiţi
Mod de preparare:
Puneţi fileurile de anşoa într-un castron mic, muiaţi-le în lapte 15 minute, apoi scurgeţi-le. Daţi deoparte laptele şi tăiaţi fin fileurile. Intr-un vas mic, amestecaţi maioneza cu fileurile de anşoa tăiate şi cu muştarul, până când se omogenizează. Adăugaţi caperele şi castraveţii muraţi.
Acoperiţi sosul cu o folie de plastic şi refrigeraţi-1 10 minute, până la servire. Serviţi sosul remoulade cu peşte la grătar, ţelină la grătar, sau cu preparate reci din carne.
Sos Remoulade
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Sos cu unt de arahide
Sos cu unt de arahide din: lapte, unt de arahide, sos de soia, miere, otet de orez, usturoi, ghimbir. Ingrediente: ¼ cana de lapte ¼ ceasca unt de arahide 2 linguri de sos de soia 1 ½ lingura de miere 2 linguri otet de orez 1 catel de usturoi 1 lingura de ghimbir proaspat Mod […]
Sos pesto cu nuci si parmezan
Sos pesto cu nuci si parmezan din: usturoi verde, parmezan, nuci, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 legatura usturoi verde 1/3 cana parmezan ras 1/3 cana nuci prajite 1/4 ceasca ulei de măsline 1 lingura suc de lamaie 1/2 linguriță sare 1/8 linguriță piper negru Mod de preparare: Curatati usturoiul. […]
Pofta buna!