Paste linguine delicioase cu calamar
PrinteazaO reteta de paste linguine cu calamr din: calamar, usturoi, coaja si zeama de lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper, linguine, mazare, vin alb si frunze de menta.
- 400 g calamar, curăţat, desfăcut, crestat şi tăiat felii subţiri de 0,5 cm
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
- coaja de la 2 lămâi, plus zeama de la o lămâie
- 1-2 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi fâşii lungi, foarte subţiri
- o mână de pătrunjel proaspăt, tocat (frunze şi tulpini)
- ulei de măsline extravirgin
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- 500 g paste linguine de bună calitate
- 3 mâini de mazăre verde congelată
- un pahar mare de vin alb
- o mână mică de frunze proaspete de mentă, tocate
Mod de preparare:
într-un castron, amestecaţi fâşiile de calamar cu usturoiul, cea mai mare parte din coaja de lămâie şi ardeii iuţi, jumătate din zeama de lămâie, tulpinile şi frunzele de pătrunjel şi puţin ulei de măsline extravirgin; lăsaţi calamarul la marinat timp de 15 minute, la temperatura camerei.
In acest timp, aduceţi la fierbere apă sărată într-o oală mare. Fierbeţi pastele linguine* conform instrucţiunilor de pe pachet. Când tigaia s-a încins, adăugaţi calamarul şi marinata, amestecând bine. După un minut, fâşiile de calamar vor începe să se curbeze şi să-şi răspândească mirosul. Este momentul să adăugaţi mazărea şi vinul. Amestecaţi şi mai fierbeţi 3-4 minute, lăsând sosul să scadă puţin şi aromele să se elibereze.
Când pastele sunt fierte al dente, scurgeţi-le într-o strecurătoare, păstrând puţin din apa în care au fiert, şi amestecaţi-le imediat în tigaie cu calmarul, câteva linguri din apa păstrată, câteva linguri de ulei de măsline extravirgin, puţină zeamă de lămâie, coaja de lămâie păstrată, sare, piper şi menta tocată.
Paste linguine delicioase cu calamar
Pofta buna!
Incoming search terms:
- paste cu calamar