Chiftelute cu sos picant
PrinteazaCombină 500 g carne tocată de porc, 25 g pesmet proaspăt, 3 linguri de ardei iute, tocat, 2 linguri pătrunjel proaspăt, sare şi piper negru. Modelează 12-15 chifteluţe de aceeaşi mărime şi lasă deoparte.
Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi rumeneşte chifteluţele, pe rând. Apoi rumeneşte în acelaşi vas 125 g salam picant- chorizo – tăiat bucăţi mici. Scurge grăsimea în exces şi apoi rumeneşte 1 ceapă mică, tocată mărunt, câteva minute. Stinge cu 150 ml vin roşu, lasă să fiarbă 2 minute şi apoi adaugă 400 g roşii tocate, in suc. Adaugă chifteluţele in vas şi iasă să fiarbă înăbuşit 20 de minute.
Chiftelute cu sos picant
Pofta buna!