Chiftele de cartofi
PrinteazaO reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, zarzavat, flori de nucsoara, sare, piper, ulei si oregano. Folosiţi cartofi fainoşi. Aceştia au un conţinut mare de amidon şi se poate face un aluat bine legat.
- 8-10 cartofi mijlocii
- 4 lingurite zarzavaturi proaspete taiate marunt (usturoi verde, frunza de patrunjel, hasmatuchi, cimbru, busuioc, rozmairn)
- 2 varfuri de cutit de flori de nucsoara pisate
- sare
- piper negru zdrobit mare
- ulei pentru prajit
- oregano pentru ornat
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se răzuiesc într-un castron. Se adaugă zarzavaturile şi se amestecă totul cu mâinile. Dacă aluatul de cartofi este prea apos se leagă cu puţină făină. Din aluat se formează cu mâinile chiftele.
Intr-o tigaie mare se pune ulei îndestulător şi se prăjesc chiftelele pe ambele părţi, crocant la foc potrivit. Se lasă să se scurgă pe un grătar de bucătărie şi se ornează cu oregano.
Chiftele de cartofi
Pofta buna!