Chiftele de cartofi

Printeaza

O reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, zarzavat, flori de nucsoara, sare, piper, ulei si oregano. Folosiţi cartofi fainoşi. Aceştia au un conţi­nut mare de amidon şi se poate face un aluat bine legat.

Ingrediente:Chiftele de cartofi

  • 8-10 cartofi mijlocii
  • 4 lingurite zarzavaturi proaspete taiate marunt (usturoi verde, frunza de patrunjel, hasmatuchi, cimbru, busuioc, rozmairn)
  • 2 varfuri de cutit de flori de nucsoara pisate
  • sare
  • piper negru zdrobit mare
  • ulei pentru prajit
  • oregano pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi se răzuiesc într-un castron. Se adaugă zarzavaturile şi se ames­tecă totul cu mâinile. Dacă aluatul de cartofi este prea apos se leagă cu puţină făină. Din aluat se formează cu mâinile chiftele.

Intr-o tigaie mare se pune ulei îndestulă­tor şi se prăjesc chiftelele pe ambele părţi, crocant la foc potrivit. Se lasă să se scurgă pe un grătar de bucătărie şi se ornează cu oregano.

Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.