Gnocchi alla sorrentina
PrinteazaO reteta de Gnocchi alla sorrentina din: gnocchi, mozzarella, suc de rosii, parmezan, frunze de busuioc, sare si piper.
- 1 kg gnocchi de cartofi
- 200 g mozzarella
- 700 ml suc de rosii
- 100 g parmezan
- 3-4 frunze de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiati mozzarella in cubulete si presarati-le cu piper proaspat macinat. Fierbeti gnocchi in apa cu putina sare, conform instructiunilor de fierbere de pe ambalaj, dupa care scurgeti-i bine de apa.
Puneti gnocchi fierbinti intr-o cratita si adaugati 300 ml suc de rosii si putin busuic tocat marunt. Adaugati 2-3 linguri de ulei, potrivit de sare si piper si puneti cratita la foc mic pentru 3-4 minute, amestecand din cand in cand.
Puneti gnocchi in 4 castrone termorezistente, in mod egal. Puneti peste acestia cate 3-4 linguri de sos de rosii si cate o mana de cuburi de mozzarella. Presarati deasupra, in fiecare castron, parmezan dat pe razatoare mica si puneti castroanele in cuptor incins.
Coaceti la foc potrivit spre mare circa 10 minute.
Gnocchi alla sorrentina
Pofta buna!