Sos gribiche

Printeaza

O reteta de sos gribiche din: vinegreta, castraveti, capere, ceapa verde si ou. Bun în special la însufleţirea mâncărurilor necondimentate. încercaţi să serviţi acest sos la anghinare sau sparanghel alb.

Ingrediente:Sos gribiche

  • 250 ml vinegretă clasică
  • o jumătate de lingură castraveţi mărunţiţi
  • o jumătate de lingură capere mărunţite
  • o jumătate de lingură ceapă verde mărunţită
  • o jumătate de ou fiert tare, dat prin sită

 

Mod de preparare:

Amestecaţi vinegretă, castraveţii, caperele, ceapa verde şi oul într-un castron, şi omogenizaţi-le. Condi­mentaţi compoziţia, după gust, cu sare şi piper. Puteţi servi sosul imediat sau îl puteţi acoperi şi refrigera maximum 24 de ore.

Treceţi oul printr-o sită din oţel inoxidabil; sita de nylon este prea moale şi va fi greu să-1 împingeţi prin ea. Serviţi sosul cu peşti precum bibanul sau păstrăvul înăbuşit, sau cu miez călit de anghinare.

Sos gribiche

Sos gribiche

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.