Costine alla nonna (Coaste de porc)
PrinteazaO reteta de costine alla nonna din: coaste de porc, usturoi, fire de rozmarin, vin rose, suc de rosii, pasta de tomate si lamaie.
- 1,5 kg coaste de porc
- 4 catei de usturoi
- 2 fire de rozmarin
- 500 ml vin rose
- 500 ml suc de rosii
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Taiati coastele, astfel încât pe fiecare coastă să rămână ceva carne. Puneţi coastele într-un castron, presărafi-le cu sare şi piper şi stoarceţi peste ele zeama de lămâie. Adăugaţi atâta apă cât să acopere coastele. Lăsaţi-le la rece circa 30 de minute, apoi scoateti-le din castron, scurgeţi-le bine de apă şi ştergeţi-le cu şerveţele.
Puneţi coastele într-o tigaie mare, într-un singur strat şi prăjiţi-le la foc mic, până când se rumenesc bine pe toate părţile. Adăugaţi rozmarinul tocat, usturoiul pisat şi vinul. Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 30 de minute.
Puneţi apoi sucul de roşii, acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 40-45 de minute.
Costine alla nonna
Pofta buna!