Sarmale in foi de spanac
Printeaza
Faci umplutură de sarmale din 400 g carne de pui (sau de porc, sau de vită, sau amestec), 150 g ceapă sau frunze fragede de ceapă, 2 linguri de ulei, neapărat 1-2 ouă, sare şi un praf de piper. Prăjeşti ceapa, pui carnea să se rumenească şi ea, potriveşti de sare şi piper, iar la sfârşit pui ouăle ca să se închege compoziţia.
Laşi să se răcească, în acest timp pregăteşti foile de spanac. Le opăreşti în apă cu sare (ai grijă să nu le opăreşti prea tare, căci se împrăştie sarmalele). Pentru un gust deosebit, opăreşti frunzele de spanac în borş.
Impătureşti sarmale, le fierbi într-un sos din ulei, făină, borş, sare şi o legătură de mărar. Când le pui în farfurie nu uita să le pui smântână sau iaurt, după preferinţă, iar savoarea va fi deosebită.
Pofta buna!