Sarmale in foi de spanac

Printeaza

 

Faci umplutură de sarmale din 400 g carne de pui (sau de porc, sau de vită, sau amestec), 150 g ceapă sau frunze fragede de ceapă, 2 linguri de ulei, neapărat 1-2 ouă, sare şi un praf de piper. Prăjeşti ceapa, pui carnea să se rumenească şi ea, potriveşti de sare şi piper, iar la sfârşit pui ouăle ca să se închege compoziţia.

Laşi să se răcească, în acest timp pregăteşti foile de spanac. Le opăreşti în apă cu sare (ai grijă să nu le opăreşti prea tare, căci se împrăştie sarmalele). Pentru un gust deosebit, opăreşti frunzele de spanac în borş.

Impătureşti sar­male, le fierbi într-un sos din ulei, făină, borş, sare şi o legătură de mărar. Când le pui în far­furie nu uita să le pui smântână sau iaurt, după preferinţă, iar savoarea va fi deosebită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.