Kulfi cu scortisoară
PrinteazaO reteta de kufli cu scortisoara din: lapte intergal, batoane de scortisoara si zahar granulat. Avand in compozitie doar trei ingrediente – lapte cu un conţinut scăzut de lactoză, zahăr şi aromă naturală sub formă de scorţişoară -, aceasta este o reţetă de kulfi (îngheţată indiană) uimitor de simplă. Imi place să congelez compoziţia în forme pentru acadele, pentru a-i amuza pe copii, însă dumneavoastră puteţi folosi formele de kulfi conice tradiţionale, formele dariole franţuzeşti sau orice recipient mic de acest gen.
- 2 l de lapte integral
- 3 batoane de scorţişoară
- 130 g de zahăr granulat
Mod de preparare:
Puneţi laptele într-o oală mare cu fundul gros şi fierbeţi-l până dă în clocot. Reduceţi flacăra, adăugaţi batoanele de scorţişoară şi lăsaţi vasul la foc mic până când laptele scade la jumătate. Va dura probabil aproximativ o oră, timp în care va trebui să amestecaţi constant, pentru a nu se lipi de fundul oalei. Dacă laptele formează o crustă, amestecaţi.
Când laptele a scăzut suficient, adăugaţi zahărul şi amestecaţi bine, pentru a-l dizolva. Lăsaţi-l să fiarbă încă 2-3 minute, apoi luaţi oala de pe foc şi puneţi-o deoparte, să se răcească. Când laptele s-a răcit complet, scoateţi batoanele de scorţişoară. Turnaţi amestecul în forme de acadele sau în forme speciale de kulfi ori în dariole şi congelaţi-l peste noapte.
Cu aproximativ 20 de minute înainte de servire, scoateţi kulfi din congelator, pentru a se înmuia puţin. Când este gata de servire, cufundaţi formele în apă caldă, pentru a le înmuia şi a putea scoate kulfi.
Kulfi cu scortisoară
Pofta buna!