Vinegretă â l’ancienne

Printeaza

O reteta de Vinegretă â l’ancienne din: mustar, otet de vin alb si ulei. Numele acestui dressing provine de la muştand cu seminţe integrale utilizat, cunoscut ca moutard â l’ancienne. Este prezentat aici alături de o salată de cartofi cu arpagic.

Ingrediente:Vinegretă â l'ancienne

  • o lingură de muştar cu seminţe întregi
  • 50 ml oţet de vin alb
  • 200 ml ulei de salată, de bună calitate

 

Mod de preparare:

Puneţi muştarul şi oţetul într-un castron, cu sare şi piper după gust, şi bateţi-le cu telul. Aşezaţi castronul pe.un şervet, pentru a nu se mişca cât timp adăugaţi uleiul. Adăugaţi uleiul trep­tat, turnându-1 într-un şuvoi subţire şi constant, bătând continuu cu telul. Astfel veţi preveni sepa­rarea oţetului de ulei.

Cantitatea de ulei utilizată va modifica grosimea şi gustul dressing-ului. O canti­tate mai mică de ulei va determina obţinerea unei arome mai puternice şi a unei texturi mai subţiri.

Vinegretă â l’ancienne

Vinegretă â l'ancienne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.