Vinegretă â l’ancienne
PrinteazaO reteta de Vinegretă â l’ancienne din: mustar, otet de vin alb si ulei. Numele acestui dressing provine de la muştand cu seminţe integrale utilizat, cunoscut ca moutard â l’ancienne. Este prezentat aici alături de o salată de cartofi cu arpagic.
- o lingură de muştar cu seminţe întregi
- 50 ml oţet de vin alb
- 200 ml ulei de salată, de bună calitate
Mod de preparare:
Puneţi muştarul şi oţetul într-un castron, cu sare şi piper după gust, şi bateţi-le cu telul. Aşezaţi castronul pe.un şervet, pentru a nu se mişca cât timp adăugaţi uleiul. Adăugaţi uleiul treptat, turnându-1 într-un şuvoi subţire şi constant, bătând continuu cu telul. Astfel veţi preveni separarea oţetului de ulei.
Cantitatea de ulei utilizată va modifica grosimea şi gustul dressing-ului. O cantitate mai mică de ulei va determina obţinerea unei arome mai puternice şi a unei texturi mai subţiri.
Vinegretă â l’ancienne
Pofta buna!