Ravioli cu pecorino, cartofi şi mentă

Printeaza

Ravioli cu pecorino, cartofi şi mentă din: aluat de paste, cartofi, sare de mare, piper, unt, pecorino, nucsoara, coaja rasa de lamaie si menta.

Ingrediente:

  • aluat de paste
  • 500 g cartofi
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 100 g unt, plus 2 cubuleţe
  • 1-2 mâini de brânză pecorino (brânză tare de oaie) rasă, plus încă puţin pentru decor
  • 1/4 nucşoară rasă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • o legătură de mentă proaspătă

 

Mod de preparare:

Mai întâi preparaţi aluatul de paste. Apoi încingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). împungeţi cartofii cu o furculiţă, apoi rostogoliţi-i prin puţină sare şi coaceţi-i în cuptor timp de o oră.

După ce s-au răcit puţin, tăiaţi-i în două, scoateţi miezul şi aruncaţi cojile.

Alegeţi frunzele de mentă şi tocaţi mărunt jumătate dintre ele.

Amestecaţi untul, brânza pecorino rasă, nucşoara, coaja de lămâie şi frunzele de mentă tocate, apoi adăugaţi miezul de la cartofi, făcut piure. Gustaţi şi vedeţi dacă e suficient de condimentat.

Gustul trebuie să fie destul de intens, pentru ca să simţiţi aroma de mentă şi brânză când mâncaţi pastele. Când umplutura e gata, preparaţi pastele ravioli conform indicaţiilor de la pagina 90 (dacă doriţi, puteţi încerca alte forme).

După ce aţi terminat, puneţi la fiert apă sărată într-o oală mare şi fierbeţi pastele 3 minute şi jumătate.

In timp ce fierb pastele, puneţi cele 2 cubuleţe de unt într-o tigaie şi încălziţi-le la foc mic. Scoateţi pastele ravioli din apă, folosind o lingură cu găuri, sau scurgeţi-le cu atenţie într-o strecurătoare, păstrând puţin din apa în care au fiert.

Adăugaţi-le în tigaia cu unt, cu câteva linguri din apa păstrată, şi lăsaţi totul să fiarbă în clocote mici până când pastele se îmbracă în sosul format din unt şi apă.

Serviţi pe un platou mare, aşezat în mijlocul mesei, sau în farfurii individuale.

Presăraţi frunze de mentă întregi, puţin piper şi fâşii de brânză pecorino.

 

Ravioli cu pecorino, cartofi şi mentă

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.