La pignolata siciliana
PrinteazaO reteta de La pignolata siciliana din: faina, zahar, miere, oua, ulei, coaja de lamaie si sare.
- 450 g faina
- 200 g zahar
- 120 g miere
- 5 oua
- 200 ml ulei (pentru prajit)
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- un varf de cutit sare
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron făina cu ouăle, sarea şi 100g zahăr. Frământaţi bine aluatul obţinut. Dacă aluatul este prea tare, puteţi adăuga 1-2 linguri ulei de măsline. Formaţi din aluat suluri de circa 1cm în diametru şi tăiaţi-le în segmente de circa 2 cm.
Incingeţi într-o tigaie uleiul şi prăjiţi bucăţelele de aluat la foc potrivit, spre mare. Când acestea s-au rumenit frumos pe toate părţile, scoateţ-le pe şerveţele absorbante şi lăsaţi-le să se scurgă de ulei. Topiţi zahărul rămas într-un ibric, în 100ml apă şi puneti-l la foc mic. Adăugaţi mierea şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 4-5 minute.
Luaţi ibricul de pe foc şi puneţi în siropul format coaja de lămâie rasă. Puneţi bucăţelele de aluat prăjite într-un castron şi turnaţi peste ele siropul de zahăr şi miere. Amestecaţi bine şi serviţi pignolata siciliana după ce se răceşte.
La pignolata siciliana
Pofta buna!