Burgeri din pui cu ghimbir
PrinteazaO reteta de burgeri din pui cu ghimbir din: usturoi, ghimbir, ceapa verde, pui, coriandru, sos de peste, ulei de floarea soarelui, taitei cu ou, legume, sos de soia si sos dulce de chilli.
- 1 căţei de usturoi, tocaţi grosier
- 1 bucată de ghimbir cât degetul mare, tocat
- 2 fire de ceapă verde, tocate grosier
- 2 piepţi şi 4 pulpe superioare de pui, fără piele, dezosate şi tăiate în cuburi mari
- 1/2 legătură de coriandru, tocat
- 2-3 linguriţe sos de peşte
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 300g de tăieţei cu ou
- 250 g de legume pentru stir-fry (wok)
- 1/2 lingură sos de soia
- sos dulce de chilli, pentru servit
Mod de preparare:
Se pun usturoiul, ghimbirul şi ceapa verde într-un robot de bucătărie şi se toacă fin. Se adaugă puiul, coriandrul, sosul de peşte şi se asezonează. Se mixează din nou până se omogenizează. Folosind mâinile ude, se formează
Se pune apă la fiert într-o cratiţă largă şi se fierb tăieţeii conform instrucţiunilor de pe pachet. între timp, se încing două linguri ulei de măsline într-o tigaie şi se prăjesc burgerii patru minute pe fiecare parte, până se pătrund. Se scot din tigaie, se acoperă şi se păstrează la cald. Se scurg tăieţeii.
Se încinge într-o cratiţă uleiul rămas şi se adaugă legumele. Se sotează la foc mare timp de două-trei minute, apoi se adaugă tăieţeii şi sosul de soia, până se încălzeşte totul bine. Se servesc tăieţeii împreună cu burgerii şi sosul dulce de chilii.
Burgeri din pui cu ghimbir
Pofta buna!