Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru

Printeaza

O reteta de Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru din: pui, telina, morcovi, praz, fenicl, cimbru, foi de dafin, aluat de paste, sare de mare, piper, branza gorgonzola, patrunjel, zeama de lamaie, parmezan si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru

  • un pui de 1,5 kg, preferabil ecologic
  • 5 tulpini de ţelină, curăţate şi tocate mai mare (păstraţi frunzuliţele galbene)
  • 4 morcovi curăţaţi şi tocaţi mai mare
  • 2 fire de praz curăţate de foile exterioare şi tocate mai mare
  • un bulb de fenicul, tăiat mai mare (păstraţi frunzele)
  • frunzele de la o legătură mică de cimbru proaspăt
  • 3 foi de dafinTortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru
  • aluat de paste
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 80 g brânză gorgonzola
  • o legătură de pătrunjel proaspăt
  • zeama de la o lămâie
  • o mână de parmezan proaspăt ras
  • ulei de măsline extravirgin de bună calitate, cu aromă piperată

 

Mod de preparare:

Puneţi puiul, ţelina, morcovii, prazul, cimbrul şi foile de dafin într-o oală de mărimea potrivită, apoi umpleţi-o cu apă cât să acopere puiul. Pentru ca puiul să rămână cufundat în lichid, puteţi să-l acoperiţi cu o farfurie mică, rezistentă la căldură sau cu un capac mai mic decât circumferinţa oalei. Apoi acoperiţi oala cu un capac şi aduceţi apa la fierbere. Lăsaţi să fiarbă o oră şi un sfert; din când în când, luaţi spuma de la suprafaţă cu o lingură cu găuri.

în timp ce puiul fierbe, puteţi să faceţi aluatul de paste şi să-l păstraţi în frigider până când soseşte momentul să-l modelaţi şi să-l umpleţi. Când puiul e gata, scoateţi-l pe o farfurie. Gustaţi supa şi condimentaţi cu sare şi piper; dacă vi se pare cam insipidă, mai lăsaţi oala puţin pe foc, acoperită, pentru ca lichidul să scadă şi să capete o aromă mai intensă. Când sunteţi mulţumit de rezultat, luaţi supa de pe foc.

Strecuraţi-o într-un castron mare, apoi turnaţi-o din nou în oală, aruncând legumele. Veţi obţine un lichid limpede (puteţi să-l treceţi şi printr-un tifon, dar cred că nu-i o problemă dacă mai rămân câteva bucăţelei). Când puiul s-a răcit, scoateţi carnea de pe piept, rupeţi-o fâşiuţe şi puneţi-o înapoi în supă.

Puneţi puiul, ţelina, morcovii, prazul, cimbrul şi foile de dafin într-o oală de mărimea potrivită, apoi umpleţi-o cu apă cât să acopere puiul. Pentru ca puiul să rămână cufundat în lichid, puteţi să-l acoperiţi cu o farfurie mică, rezistentă la căldură sau cu un capac mai mic decât circumferinţa oalei. Apoi acoperiţi oala cu un capac şi aduceţi apa la fierbere. Lăsaţi să fiarbă o oră şi un sfert; din când în când, luaţi spuma de la suprafaţă cu o lingură cu găuri.

Ca să faceţi umplutura pentru tortellini, desfaceţi carnea de pe pulpele puiului şi tocaţi-o mărunt. Puneţi-o într-un bol şi adăugaţi brânza gorgonzola, tulpinile tocate de pătrunjel, zeama de lămâie şi parmezanul. Condimentaţi umplutura şi puneţi-o deoparte în timp ce preparaţi tortellini.

Intindeţi aluatul de paste pe o suprafaţă presărată cu făină şi modelaţi tortellini, umplând fiecare „cornuleţ” cu o linguriţă din umplutura de pui şi gorgonzola. Fierbeţi pastele timp de 2 minute în apă clocotită şi sărată, apoi scoateţi-le folosind o lingură cu găuri sau scurgeţi-le cu atenţie într-o strecurătoare.

Puneţi pastele înapoi în oală împreună cu supa şi fâşiile de carne de pui; mai fierbeţi totul încă un minut şi jumătate. Mai gustaţi o dată supa, dacă e nevoie adăugaţi sare şi piper, apoi presăraţi frunzele de pătrunjel şi frunzele de ţelină tocate, turnând şi puţin ulei de măsline extravirgin. Serviţi la masă într-un castron mare sau în boluri individuale.

Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru

Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.