Chiftelute de crab
PrinteazaO reteta de chiftelute de crab din: carne de crab alb, ceapa, telina, mustar de dijon, maioneza, sos worcestershire, patrunjel, mirodenii, ulei vegetal, maioneza, lamaie si frunze de salata.
- 500 g de carne de crab albă
- 1 ceapă mică, curăţată şi tocată mărunt
- 1 tulpină de ţelină, curăţată şi tocată mărunt
- 1 lingură de muştar de Dijon
- 1 lingură de maioneză
- 1 linguriţă de sos Worcestershire
- 1 ou mediu, bătut uşor
- 1 linguriţă de pătrunjel tocat
- 1 lingură de mirodenii Old Bay
- aproximativ 50 g de pesmet proaspăt
- ulei vegetal sau ulei de arahide, pentru prăjire
pentru ornat şi servit:
- maioneză
- lămâie tăiată în felii groase, pe lung
- frunze de salată
Mod de preparare:
Scoateţi carnea de crab şi îndepărtaţi orice rest de carapace. Puneţi într-un bol ceapa, ţelina, muştarul, maioneza, sosul Worcestershire, oul bătut şi pătrunjelul tocat şi amestecaţi bine. Adăugaţi carnea de crab şi mirodeniile Old Bay şi amestecaţi până se omogenizează. La sfârşit, adăugaţi 3-4 linguri de pesmet – suficient pentru a obţine un amestec consistent.
Acoperiţi compoziţia cu o folie de plastic şi lăsaţi-o să se răcească cel puţin 30 de minute, pentru a se întări uşor.
Cu mâinile umede, formaţi 6-8 chifteluţe. încingeţi la foc potrivit un strat subţire de ulei, într-o tigaie mare. Prăjiţi chifteluţele aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Scoateţi-le şi scurgeţi-le pe hârtie-prosop.
Serviţi chifteluţele fierbinţi, cu maioneză, felii de lămâie şi frunze de salată.
Chiftelute de crab
Pofta buna!