Friptură de vită cu sos chimichurri
PrinteazaO reteta de friptura de vita cu sos chimichurri din: patrunjel, oregano, usturoi, salota, fulgi de chilli, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de vin rosu, steak de vita, cartofi prajiti si salata.
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat grosier
- 1/2 lingurita de oregano, proaspat sau uscat
- 2 catei de usturoi
- 1 salota, tocata
- 1/2 lingurita fulgi de chilli
- 2 1/2 linguri ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie
- 2 lingurite otet de vin rosu
- 2 steakuri de vita de aprox. 125 g
- cartofi prajiti si salata pentru servit
Mod de preparare:
Pentru chimichurri, se mixează într-un robot de bucătărie pătrunjelul, oregano, usturoiul, şalota şi fulgii de chilii sau se toacă fin de mână. Se adaugă două linguri de ulei de măsline, zeama de lămâie, oţetul şi se asezonează. Se amestecă bine cu ajutorul robotului.
Se foloseşte uleiul rămas pentru a unge bucăţile de carne. Se asezonează puţin şi se pun pe o tigaie-grătar sau o tigaie încinsă. Se frig două-trei minute pe fiecare parte sau până sunt făcute cum îţi plac. Se lasă deoparte câteva minute, apoi se servesc cu sosul aromat, alături de cartofi prăjiţi şi salată.
Friptură de vită cu sos chimichurri
Pofta buna!