Despre Risotto

Printeaza

Dacă aţi mai gătit risotto, ştiţi că fierberea durează circa 40 de minute; şi-atunci cum se face că la restaurant ţi-l aduc în zece minute după ce ai dat comanda?

E foarte simplu. De obicei se pune o cantitate mai mare la fiert, iar când e pe jumătate gata se ia de pe foc şi se păstrează până când sunteţi pregătit să-l fierbeţi în continuare, cu nişte zeamă şi condimentele dorite. Pentru restaurante, această metodă e foarte avantajoasă, fiindcă în momentele aglomerate va fi nevoie de mai puţină muncă şi de mai puţin personal, iar clienţii vor fi serviţi rapid. Dar mai există un motiv pentru care acest truc este foarte util atunci când gătiţi acasă…

Dacă aveţi oaspeţi la cină şi aţi preparat risotto după-amiaza, înseamnă că aţi făcut partea grea în avans. Când sosesc prietenii, în loc să transpiraţi în bucătărie, puteţi să staţi cu ei la un pahar de vorbă şi să mergeţi la bucătărie doar pentru cinci minute, cât să terminaţi de gătit orezul.

Despre Risotto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.