Salată grecească de pui şi quinoa
PrinteazaO reteta de salata greceasca de pui si quinoa din: quinoa, unt, ardei rosu, usturoi, fileuri de pui, ulei de masline extravirgin, rosii, masline, ceapa rosie, branza feta, menta, zeama si coaja de lamaie.
- 225 g de quinoa
- 25 g unt
- 1 ardei iute rosu, fara seminte si tocat fin
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 400 g fileuri mici de pui
- 1 1/2 lingura ulei de masline exravirgin
- 300 g de rosii, tocate grosier
- 1 mana de masline kalamata, fara samburi
- 1 ceapa rosie, tocata fin
- 100 g de branza feta, faramitata
- 1 legatura mica de menta, tocata
- zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Se fierbe quinoa conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se clăteşte în apă rece şi se scurge bine. Intre timp, se amestecă untul cu ardeiul şi usturoiul formându-se o pastă. Se acoperă bine fileurile de pui cu două linguri de ulei de măsline şi se asezonează.
Se încinge o tigaie-grătar şi se frig bucăţile de pui trei-patru minute pe fiecare parte. Se mută totul pe un platou, se stropeşte cu untul aromat şi se lasă deoparte. Se pun într-un bol roşiile, măslinele, ceapa şi brânza feta. Se adaugă quinoa şi uleiul de măsline rămas, coaja şi zeama de lămâie. Se asezonează bine şi se serveşte cu bucăţile de pui aromate.
Salată grecească de pui şi quinoa
Pofta buna!