Risotto cu pangrattato picant

Printeaza

O reteta de Risotto cu pangrattato picant din: coaja rasa de lamaie, ardei iuti, usturoi, fileuri de ansoa, paine cioabatta, ulei de masline, risotto, supa de legume, unt, parmezan, sare de mare si piper negru.

Ingrediente:Risotto cu pangrattato picant

  • coaja rasă de la o lămâie
  • 3 ardei iuţi uscaţi
  • 4 căţei de usturoi, curăţaţi
  • 6 fileuri de anşoa în ulei, de bună calitate
  • 1/2 felie mare de pâine ciabatta (veche, dacă e posibil), tăiată bucăţi
  • ulei de măsline
  • risotto de bază 
  • circa 700 ml supă fierbinte de legume sau pui
  • 100 g unt
  • 1-2 mâini de parmezan proaspăt ras
  • o bucată de parmezan pentru ras deasupra
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Intr-un robot de bucătărie, amestecaţi coaja de lămâie, ardeii iuţi uscaţi, usturoiul, fileurile de anşoa şi bucăţile de pâine, adăugând şi puţin ulei de la fileuri, până când amestecul are consistenţa pesmetului. Incălziţi o tigaie mare şi adăugaţi puţin ulei de măsline. Prăjiţi amestecul obţinut anterior până când se rumeneşte şi devine crocant, apoi scoateţi-l pe un şervet ca să înlăturaţi excesul de ulei şi lăsaţi-l să se răcească.

P’eparaţi risotto după reţeta de bază. Puneţi pe foc mijlociu o cratiţă mare şi turnaţi în ea jumătate din supă, apoi orezul fiert. Aduceţi la fierbere, amestecând tot timpul, micşoraţi flacăra şi lăsaţi să fiarbă în clocote mici până când orezul a aosorbit tot lichidul. Adăugaţi restul de supă, polonic cu polonic, până când orezul este gata.

S-ar putea să nu aveţi nevoie de toată supa. Aveţi grijă să nu fierbeţi orezul prea tare — mai gustaţi din când în când, ca să vă asiguraţi că e o plăcere să mănânci din el. Trebuie să fie moale şi cremos, dar boabele să-şi păstreze forma. Textura trebuie să fie puţin mai lejeră decât credeţi.

Stingeţi focul, adăugaţi untul şi parmezanul, gustaţi şi mai adăugaţi sare şi piper, cat e nevoie. Nu fiti generos cu sarea, diindca pangratto e sarat!

Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi risotto să stea un minut. Acum puteţi să duceţi cratiţa la masă, lăsând pe toată lumea să se servească sau să împărţiţi orezul în farfurii individuale şi să-l presăraţi cu pangrattato. Puneţi pe masă şi o bucată de parmezan, cu o râzătoare alături.

Risotto cu pangrattato picant

Risotto cu pangrattato picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.