Cupe cu fructe in sirop vanilat

Printeaza

O reteta de cupa cu fructe in sirop vanilat din: zahar, prune, esenta de vanilie, frisca, vin, coaja de portocala si zeama de portocala.

Ingrediente:Cupe cu fructe in sirop vanilat

  • 100 g zahar
  • 400 g prune, taiate sferturi, fara samburi
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri apa de flori sau vin alb, dulce si parfumat
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 de portocala

 

Mod de preparare:

Intr-un vas potrivit ca marine, fierbe 50 g zahar cu 150 ml apa, pana cand zaharul se dizolva. Adauga prunele si vanilia si fierbe 10-15 minute, pana cand fructele se inmoaie. Lasa sa se raceasca.

Bate frisca cu zaharul ramas si adauga aroma (apa de flori sau vinul), zeama de portocala si coaja (pastreaza jumatate de lingurita pentru ornat). Umple cupele pe jumatate cu compot, apoi completeaza cu frisca. Presara coaja de portocala si serveste.

Cupe cu fructe in sirop vanilat

Cupe cu fructe in sirop vanilat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.