Risotto cu roşii, busuioc si ricotta

Printeaza

O reteta de risotto cu rosii, busuioc si ricotta din: rosii coapte, otet de vin rosu, ulei, sare de mare, piper negru, risotto, branza ricotta, ulei de masline extravirgin, ardei iute, oregano, supa de pui, unt, parmezan si busuioc.

Ingrediente:Risotto cu roşii, busuioc si ricotta

  • 4 mâini mari de roşii coapte, curăţate de seminţe şi tăiate bucăţi mai mari
  • câteva linguri de oţet de vin roşu, de bună calitate
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • risotto de bază
  • 250 g brânză ricotta fărâmicioasă
  • ulei de măsline extravirgin
  • un ardei iute roşu uscat, fărâmiţat
  • o linguriţă de oregano uscat
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 700 ml supă fierbinte de legume sau de pui
  • 100 g unt
  • 1-2 mâini de parmezan proaspăt ras
  • o bucată de parmezan pentru ras deasupra
  • frunzele de la o legătură mare de busuioc proaspăt

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 180°C (treapta 4). Puneţi roşiile într-o marinată compusă din oţetul de vin roşu, uleiul de măsline, un praf de sare şi unul de piper. Preparaţi baza pentru risotto. Puneţi brânza ricotta într-o tavă mică pentru cuptor, ungeţi-o cu ulei de măsline extravirgin, presăraţi-o cu ardeii iuţi, oregano, sare şi piper, apoi coaceţi-o timp de 10 minute în cuptorul încins, până când devine brun- aurie.

Intre timp, puneţi o cratiţă mare pe foc mijlociu spre iute şi turnaţi în ea jumătate din supă, urmată de baza pentru risotto şi două treimi din roşii. Aduceţi la fierbere, amestecând continuu, apoi micşoraţi flacăra şi fierbeţi orezul în clocote mici până când a absorbit aproape tot lichidul. Adăugaţi restul de supă, polonic cu polonic, până când orezul este fiert.

S-ar putea să nu fie nevoie de toată supa. Aveţi grijă să nu fierbeţi orezul prea tare — gustaţi din când în când, ca să vă asiguraţi că îşi păstrează o consistenţă plăcută. Trebuie să fie moale şi cremos, dar cu boabele întregi, iar textura să fie ceva mai delicată decât v-aţi aştepta.

Stingeţi focul, adăugaţi untul şi parmezanul, apoi frunzele de busuioc mari, rupte bucăţele, lăsându-le pe cele mici pentru decor. Gustaţi, dacă e nevoie adăugaţi sare şi piper, apoi adăugaţi ricotta coaptă şi roşiile marinate. Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi orezul să stea un minut înainte de a-l servi.

Lăsaţi pe toată lumea să se servească sau repartizaţi orezul în farfurii individuale. Presăraţi-l cu frunzuliţe de busuioc, stropiţi-l cu puţin ulei de măsline şi puneţi alături, pe masă, o bucată de parmezan şi o râzătoare.

Risotto cu roşii, busuioc si ricotta

Risotto cu roşii, busuioc si ricotta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.