Salată de pui fript şi porumb
PrinteazaO reteta de salata de pui fript cu porumb din: piept de pui, usturoi, boia, zeama de lamaie, ulei de masline, porumb, salata si castravete.
- 4 piepţi mici de pui
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 lingură de boia
- zeama de la 1 lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 ştiuleţi de porumb
- 4 inimi de salată, tăiate pe lungime în sferturi
- 1/2 castravete, tocat cubuleţe
Mod de preparare:
Se taie piepţii de pui pe lungime în jumătăţi astfel încât să rămână opt bucăţi. Se amestecă usturoiul cu boiaua, zeama de lămâie şi o lingură de ulei. Apoi se toarnă peste carnea de pui şi se asezonează. Se lasă la marinat cel puţin 15 minute.
Se încinge o tigaie-grătar şi se unge cu jumătate din cantitatea de ulei rămasă. Se frige puiul trei-patru minute pe fiecare parte, până se pătrunde. Se unge tigaia cu restul de ulei şi se frig ştiuleţii de porumb, timp de cinci minute, întorcându-i de câteva ori pentru a se coace uniform. Apoi se taie boabele de pe ştiulete cu un cuţit.
Se amestecă salata şi castravetele cu porumbul şi cu puiul. Se stropeşte totul cu dressingul preferat şi se serveşte.
Salată de pui fript şi porumb
Pofta buna!