Risotto cu resturi de tocănită
PrinteazaO reteta de risotto cu resturi de tocanita din: risotto, tocana de carne, supa de pui, unt, parmezan, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin si frunze de cimbru.
Unul dintre cele mai simple şi mai delicioase ingrediente pentru un risotto sunt resturile de la o tocană de carne. Este suficient să fărâmiţaţi carnea şi să o încorporaţi în orez.
- risotto de bază
- 400 g tocană de carne
- 70 ml supă fierbinte de legume sau de pui
- 100 g unt
- 1-2 mâini de parmezan proaspăt ras, plus o bucată pentru ras la masă
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline extravirgin
- o mână de frunze proaspete de cimbru
Mod de preparare:
Mai întâi preparaţi baza pentru risotto, apoi puneţi o cratiţă mare pe foc mijlociu spre iute şi turnaţi în ea jumătate din supă, urmată de baza pentru risotto. Aduceţi la fierbere, amestecând continuu, şi lăsaţi orezul să fiarbă până când a absorbit aproape tot lichidul. Adăugaţi restul de supă, polonic cu polonic, până când orezul este fiert. S-ar putea să nu fie nevoie de toată supa.
Aveţi grijă să nu fierbeţi orezul prea tare — gustaţi din când în când, ca să vă asiguraţi că îşi păstrează o consistenţă plăcută. Trebuie să fie moale şi cremos, dar cu boabele întregi, iar textura să fie ceva mai moale decât vă aşteptaţi.
Stingeţi focul şi adăugaţi untul şi parmezanul. Verificaţi dacă orezul e suficient de condimentat şi, dacă e nevoie, adăugaţi sare şi piper. Acoperiţi cratiţa şi lăsaţi orezul să stea un minut, apoi fie duceţi cratiţa la masă şi lăsaţi pe toată lumea să se servească, fie împărţiţi orezul în farfurii individuale.
Stropiţi-l cu puţin ulei de măsline extravirgin, presăraţi-l cu cimbru şi serviţi-l alături de o bucată de parmezan şi o râzătoare.
Risotto cu resturi de tocănită
Pofta buna!