Dovlecei la cuptor
PrinteazaO reteta de dovlecei la cuptor din: rosii, dovlecei, ulei de masline, unt, ceapa, amestec de ierburi aromate, smantana, oua, cascaval, sare si piper.
- 500 g rosii
- 500 g dovlecei
- 4 linguri ulei de masline
- 3 linguri unt
- 3 linguri ceapa taiata marunt
- 2 linguri amestec de ierburi aromate taiate marunt (tarhon, patrunjel, marar)
- 100 ml smantana
- 2 oua
- 50 g cascaval ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi dovleceii şi roşiile şi tăiaţi-le în rondele cu grosimea 0,5 cm. Căliţi ceapa în ulei şi puneti-o pe fundul unei tăvi unse bine cu unt. Aşezaţi în tavă rondele de dovlecei şi de roşii în straturi alternative. Presăraţi deasupra sare, piper şi ierburi aromate.
Bateţi ouăle cu smântână, adăugaţi caşcavalul ras şi turnaţi amestecul peste ingre¬dientele din tavă. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, până când preparatul se rumeneşte uniform.
Dovlecei la cuptor
Pofta buna!