Orecchiette cu perisoare de carne
PrinteazaO reteta de orecchiette cu perisoare de carne din: rosii, ardei gras, broccoli, ceapa, usturoi, ulei de masline, carnati, vin alb, orecchiette, sare, oregano si piper.
- 4 rosii
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- 300 g broccoli
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 400 g carnati proaspeti
- 100 ml vin alb sec
- 400 g orecchiette sau orice paste scurte
- sare
- 1 lingurita oregano tocat
- piper
Mod de preparare:
Se opăresc roşiile, se trec prin jet de apă rece, se taie sferturi şi se curăţă de cotoare şi seminţe. Pulpa se taie cubuleţe. Se pregătesc restul de legume. Se taie cuburi ardeii graşi şi se despart broccoli în bucheţele. Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în ulei. Se scoate carnea din cârnaţi, se modelează biluţe şi se prăjesc.
Se stinge cu vin şi se lasă să fiarbă totul cca 10-15 min. Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când sosul devine cremos, se adaugă broccoli, ardei gras şi oregano; se sărează, se piperează şi se mai fierb 5-6 min. Se mai toarnă eventual câte puţin din apa în care au fiert pastele.
Se lasă să se scurgă bine pastele şi se adaugă în sos la final; se amestecă bine şi se încălzesc. Se potriveşte totul de sare şi piper, după gust.
Orecchiette cu perisoare de carne
Pofta buna!