Muşchi de vită în aluat
PrinteazaO reteta de muschi de vita in aluat din: muschi de vita, foitaj, ciuperci, vin rosu, ceapa, masline, ulei, coriandru, cimbru si sare. Poţi face această reţetă cu orice tip de carne, dar trebuie s-o marinezi înainte, pentru a se coace frumos şi a prinde gust din aromele marinadei.
- 2 kg muschi de vita
- 1 foaie aluat foitaj
- 400 g ciuperci
- 200 ml vin rosu
- 1 ceapa
- 150 g masline feliate
- ulei
- coriandru
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Amestecă vinul cu trei linguri cu ulei, coriandrul şi cimbrul. Unge muşchiul cu acest amestec si lasă-l la rece câteva ore (chiar şi de seara până a doua zi). Dezgheaţă aluatul la temperatura camerei. Pune ulei într-o cratiţă şi frige pe toate părţile muşchiul, până se rumeneşte, apoi scoate-l pe o farfurie.
In grăsimea rămasă, căleşte ceapa, ciupercile şi măslinele, toate tocate mărunt. Când a scăzut zeama, sărează după gust. Intinde aluatul, gros cam de doi centimetri, pune sosul de ciuperci şi aşază peste muşchi. Inveleşte totul în aluat.
Din resturile de aluat, fă mici decoraţiuni. Unge o tavă cu ulei şi dă muşchiul la cuptor, la foc mediu, vreo 50-60 de minute.
Muşchi de vită în aluat
Pofta buna!