Prajitura cu capsuni
PrinteazaO reteta de prajitura cu capsuni din: oua, zahar, iaurt, praf de copt, zahar vanilat, capsuni si apa.
- 5 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana iaurt
- 1 lingurita praf de copt
- 1 cana faina
- 2 pachete zahar vanilat
- 300 g capsuni proaspete
- 5 linguri zahar
- 150 ml apa
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu zahărul până acesta se topeşte şi amestecul creşte în volum. Adaugi iaurtul şi făina amestecată cu praful de copt. La sfârşit, adaugi şi zahărul vanilat. Coci pandişpanul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt timp de 15 minute la 180 de grade. Laşi să se răcească.
Separat, mixezi căpşunile, apoi le amesteci cu zahărul şi apa. Laşi să dea câteva clocote la foc mic şi apoi strecori de sâmburi. Laşi siropul să se răcească şi apoi cu furculiţa înţepi blatul şi pui siropul peste. Poţi decora prăjitura cu frişcă.
Prajitura cu capsuni
Pofta buna!