Tartă aromată cu piersicuţe
PrinteazaO reteta de tarta aromata cu piersicute din: piersici, afina, faina, drojdie, unt, lapte, ou, zahar, zahar pudra si sare.
- 1 kg piersici
- 100 g afine si merisoare
- 300 g faina
- 10 g drojdie uscata
- 50 g unt
- 120 ml lapte
- 1 ou
- 2 linguri cu zahar
- 50 g zahar pudra
- sare
Mod de preparare:
Amestecă făina cu drojdia, untul topit şi răcorit, laptele călduţ, oul şi zahărul şi un pic de sare. Frământă un aluat potrivit de tare. Lasă-I să crească 45 de minute. Opăreşte piersicile pentru 30 de secunde, trece-le prin apă rece şi scoate-le pieliţa.
Desfă-le apoi pe jumătate şi feliază-le subţire. întinde o foaie potrivit de groasă şi acoperă cu ea forma de copt. Aşază deasupra feliile de piersică şi îndoaie marginile de aluat spre interior. Lasă să crească 15 minute. Dă la cuptorul încins până ce tarta capătă culoare aurie. Scoate din cuptor, aşază deasupra afinele şi merişoarele şi pudrează cu zahăr.
Tartă aromată cu piersicuţe
Pofta buna!