Prăjitură cremoasa cu caise
PrinteazaO reteta de prajitura cremoasa cu caise din: caise, zahar, scortisoara, fulgi de migdale, branza de vaci, oua, zahar, unt, gris, faina, zahar vanilat, praf de copt si sare.
- 12 caise
- 400 ml apa
- 120 g zahar
- 1 baton de scortisoara
- 100 g fulgi de migdale
pentru blat:
- 500 g branza de vaci
- 3 oua
- 200 g zahar
- 90 g unt topit
- 1 lingura cu gris
- 3 linguri cu faina
- 2 plicuri cu zahar vanilat
- 1/4 pachet cu praf de copt
- sare
Mod de preparare:
Freacă brânza cu zahărul, gălbenuşurile, untul, vanilia şi sarea. Pune făina treptat, praful de copt, grişul şi albuşurile bătute. Răstoarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor 30-40 de minute.
Pune apa cu zahărul, scorţişoara la foc mic. Când zahărul s-a topit, adaugă caisele desfăcute în jumătăţi şi fierbe-le doar până se înmoaie. Scoate-le şi mai fierbe siropul până se îngroaşă. Aşază deasupra prăjiturii caisele şi toarnă sirop. Presară fulgi de migdale după gust. Taie doar după ce s-a răcit.
Prăjitură cremoasa cu caise
Pofta buna!