Rinichi de porc in vin
PrinteazaO reteta de rinichi de porc in vin din: rinichi de porc, ceapa, rosii, usturoi, vin rosu sec, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, boia, sare si piper.
- 500 g rinichi de porc
- 2 cepe
- 4-5 rosii decojite
- 5-6 catei de suturoi
- 300 m vin rosu sec
- 3 linguri cu ulei de masline
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingurita cu cimbru
- boia dulce sau iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă rinichii sau, cel mai bine, cumpără-i gata curăţaţi. Spală-i în câteva ape cu oţet şi sare, scurge-i şi taie-i în bucăţi potrivite. Pune-i la fiert în apă rece, cât să-i acopere de două degete. Adună spuma ori de câte ori e nevoie.
Când sunt aproape fierţi, transferă-i cu totul într-un vas termorezistent şi adaugă uleiul, ceapa tocată, roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe, foile de dafin şi cimbrul.
Lasă 10-15 minute la foc potrivit, apoi adaugă vinul şi boiaua. După zece minute, pune usturoiul, sare după gust şi puţin piper negru măcinat. Serveşte-i fierbinţi, cu piure de cartofi sau mămăliguţă.
Rinichi de porc in vin
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rinichi de porc
- retete cu rinichi de porc
- rinichi de porc retete
- rinichi de porc reteta
Bun asa, de notat
Foarte buna reteta
O nebunie sunt
Ii cam lipseste detalii la reteta asta. In primul rand, daca ii “transferi cu totul intr-un vas termorezistent”, la cuptor va dura mai mult de 10-15 minute pana ca legumele sa se faca. Nu are cantitati la toate ingredientele si timpul final de coacere…. Pfff, o fi buna dar transpunerea in pagina lasa de dorit.