Viţel cu legume în sos de vin
PrinteazaO reteta de vitel cu legume in sos de vin din: muschi de vitel, usturoi, cartofi, morcovi, telina, vin rosu, unt, ulei, rozmarin, tahon verde, sare, piper si boia.
- 1 kg muschi de vitel
- 4 capatani de usturoi
- 200 g catofi
- 1 morcov
- 1 telina
- 500 ml vin rosu
- 4 linguri unt
- 500 ml ulei
- cateva fire de rozmarin
- 1 legatura tarhon verde
- sare
- piper
- boia iute/dulce
Mod de preparare:
Ungeţi muşchiul de viţel cu un strat uniform de unt şi peste acesta presăraţi sare, piper şi boia. Puneţi muşchiul astfel pregătit într-un vas termorezistent, cu 2 linguri ulei şi 1 cană apă. Ţineţi vasul la cuptor, la foc potrivit. Din când în când, stropiţi carnea cu sosul scurs în vas.
Când apa a scăzut, adăugaţi vinul şi puneţi lângă carne căpăţânile de usturoi, întregi, necurăţate, şi legumele tăiate în bastonaşe. Puneţi din nou vasul la cuptor şi continuaţi coacerea până când carnea este bine pătrunsă. înainte de servire, tăiaţi muşchiul în bucăţi potrivite şi serviţi-l alături de usturoi şi legume.
Usturoiul astfel preparat are o aromă mult mai delicată şi blândă decât cel proaspăt şi se potriveşte cu verdeţurile presărate deasupra.
Viţel cu legume în sos de vin
Pofta buna!